Älskar - Hatar

Som jag lovat er så har jag börjat läsa en massa böcker på era villkor och jag har precis läst ut den första. :)
 
 
Bokrecension av Älskar - Hatar
 
 
Älskar - hatar är skriven av författaren till succé romanen "Before I die", Jenny Downham. Den handlar om Mikey Mckenzie och Ellie Parker, två helt olika människor som kommer ifrån två helt olika världar. Helt plötlsigt slås deras världar ihop när Mikeys lillasyster påstår att Ellies storebror har våldtagit henne.  Mikey söker upp Ellies storebror, Tom Parker, för att ge igen. Men istället träffar han Ellie och en plan börjar smidas i hans huvud. Mikey och Ellie börjar träffa varandra. Varje gång de ses försöker Mikey få reda på så mycket som möjligt om hennes bror, han räknar dock inte med att han ska falla för Ellie, systern till sin systers våldtäktsman. 
Ellie räknar inte heller med att falla för Mikey, men precis när hon inser att hon gjort det får hon reda på vem han är. Han är Karyn mckenzies bror, bror till den som anklagar hennes älskade Tom för våltäkt. Istället för att syna Mikeys bluff så börjar hon spela ut honom genom att göra exakt samma sak mot honom som han gör mot henne. Hon börjar fråga en massa saker om hans syster och försöker komma på ett sätt att visa att hennes bror är oskyldig. Samtidigt gör Mikey likadant. Men när de båda får reda på vad den andra gör händer den ena dåliga saken efter den andra och tillslut är de båda så djupt intrasslade att de inte kan ta sig ut. Men deras passion brinner vidare och varken polisen eller deras familjer kan skilja dem åt. 
 
Älskar - hatar är en riktigt bra bok som är bra skriven man fastnar i den riktigt fort. Den har lite twistar här och var, vilket gör att boken aldrig blir tråkig. Sättet som Jenny Downham skriver på är mycket bra och hon målar upp en bild i ens huvud. Dock kanske inte lika vanliga beskrivningar som de flesta böcker kan ha. Istället för att beskriva ett utseende beskriver hon hellre en lukt, ett ljud eller en känsla. Man får måla upp karaktärerna rätt så fritt vilket jag personligen föredrar, även om några riktlinjer inte skulle vara fel. För utom det är boken riktigt bra, genren är väl inte riktigt min favorit då jag föredrar lite mer action och fantasy, men den är värd att läsa.
 
Älskar - Hatar får 3.5/5 stjärnor och rekommenderas att läsa
 
 

Kommentarer
Postat av: Miranda

Kanske borde man läsa :3

2013-06-14 @ 20:40:39
URL: http://miirandaa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0