Bokrecension av Eviga Glömskans Alle

Eviga Glömskans Alle - Ritta Jacobsson

Eviga glömskans alle handlar om sexton åriga Alexa som blir ensam hemma i två månader då hennes mamma åker till Zimbabwe på uppdrag ifrån Läkare utan Gränser. Under tiden ensam hemma träffas Alexa Amanda, en rörig tjej som är så långt ifrån Alexa som man kan komma. Alexa träffar också Rasmus, som hon blir kär i så fort hon ser honom. Men sakerna flyter inte på som hon förväntat sig. Alexas gamla mormor som bor ensam i ett stort hus i Stockholm börjar bli allt mer virrig och glömsk. Hon påstår att hon sett sin döde man - Alexas morfar - utan för köksfönstret och att han har ringt henne. Ett par rånare som riktar in sig på ensamma pensionärer i Stockholm gör inte att Alexa oroar sig mindre.

Eviga glömskans alle är en bra bok med rikt språk och välskrivna ord. Den är spännande och man vill gärna fortsätta läsa. Romansen mellan Alexa och Rasmus är trovärdig och den kan mycket väl hända i verkligheten. Boken är som sagt mycket välskriven och rekommenderas till alla. Eviga glömskans alle får 5/5 stjärnor.



Ps; I den förra bokrecensionen stod det att boken var skriven av Ritta Jacobson, vilket är fel. Den är skriven av Holly Goldberg Sloan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0